Saç Ekimi

Saç Ekimi

Günümüzde en sık karşılaşılan kozmetik sorunlardan biri de saç dökülmesidir. Erkeklere özgü olduğu düşünülse de kadınların da zaman zaman karşılaştığı bir problemdir.

Günlük olarak 50 ile 100 saç teli arasında dökülme normaldir. Bunun üstündeki rakamlarda dökülme söz konusuysa bir uzmana danışılmalıdır. Saç dökülmesi saç lazeri, çeşitli saç tedavileriyle azaltılabilse ya da önlenebilse de yoğun dökülme yaşanmış kişilerde kalıcı çözüm olarak saç ekimi operasyonu gerçekleştirilmektedir.

Saç ekimi, saç dökülmesi sonucu meydana gelen seyrelme ve kellik sorununa doğal ve kalıcı bir çözüm yoludur. Saç ekimi operasyonuyla hastanın ense bölgesinden genetik olarak dökülmeye dayanıklı saç kökleri toplanarak kellik ya da seyrelme oluşmuş kısımlarda açılan kanallara ekilir. Saç ekim operasyonu lokal anestezi altında yapılan mikro cerrahi bir ameliyattır. Bu nedenle hastane ortamında ve anestezi doktoru eşliğinde yapılmalıdır.

SAÇ EKİMİNİN TEMEL AŞAMALARI

Saç ekim operasyonu üç temel aşamada gerçekleştirilir;

1. Saç köklerinin toplanması

Donör bölge işlem için hazırlandıktan sonra saç kökleri FUE motoru ile tek tek toplanır. Bu esnada köklerin zarar görmemesi çok önemlidir. Greft adı verilen bu köklerin her biri ortalama 2-3 kıl içerir.

2. Kanalların açılması

Kanalların, bulunduğu bölgeye göre doğru büyüklükte ve derinlikte açılması nakledilen saçların çıkma oranını etkiler. Ekilecek saç kökü büyüklüğüne ve uzunluğuna uygun kanal açılmasına dikkat edilmelidir. Kanalın açısı da en doğal görünümün elde edilebilmesi için iyi ayarlanmalıdır.

3. Köklerin açılan kanallara ekilmesi

Son aşamada toplanan kökler açılan kanallara 40-45 derecelik açılarla teker teker yerleştirilir ve saç ekimi operasyonu tamamlanır.

En Güncel Saç Ekimi Tekniği: FUE metodu

Saç ekiminde en güncel teknoloji köklerin mikro motor yardımıyla toplandığı, lokal anestezi altında yapılan mikro cerrahi bir işlem olan FUE tekniğidir. Bu teknik, saç ekim yöntemlerinin tümüne temel oluşturmaktadır.

Tüm saç ekimi tekniklerinde temel aşamalar aynıdır. Kökler alınır, kanallar açılır ve alınan kökler bu kanallara ekilir. Saç ekim yöntemlerini birbirinden ayıran farklılıklar, kökler alınırken kullanılan cihaz, kanallar açılırken ve ekim esnasında kullanılan medikal aletlerden kaynaklanır ve bu farklar saç ekimi tekniklerinin farklı isimlendirilmesine yol açar.

SAÇ EKİMİNİNDE KULLANILAN TEKNİKLER

Günümüzde aşağıdaki saç ekimi yöntemleri başarıyla uygulanmaktadır. Her yöntem hastanın ihtiyacına ve talebine göre özel olarak seçilerek uygulanır. Hangi yöntemin uygulanacağı konusunda doktorun ve hastanın ortak görüşü etkili olmaktadır.

1. Robotik Saç Cerrahisi

Bu yöntemde saç kökleri saç ekim robotu tarafından toplanır. Kanallar da saç ekimi robotu ile açıldıktan sonra toplanan kökler manuel olarak ekilir.

2. DHI Saç Ekimi (Tıraşsız)

Doğrudan saç ekimi adı da verilen bu yöntemde choi isimli medikal kalem kullanılarak kanal açılması ve ekilmesi işlemi aynı anda gerçekleştirilir. Ekilecek saç kökleri daha kısa süre dış ortamda kalacağı için greftlerin sağlıklı kalma ihtimali daha yüksektir.

3. Safir FUE Saç Ekimi

Bu yöntemde kanal açma aşamasında metal slit yerine özel safir uçlu kalem kullanılır. Yöntemi farklı kılan da daha küçük mikro kanallar açılmasına imkan veren ve böylece iyileşme sürecini hızlandıran ve kabuklanmayı azaltan bu safir uçlardır.

4. Normal FUE Saç Ekimi

Mikro motor kullanılarak toplanan ve ayrıştırılan saç kökleri manuel olarak açılan kanallara ekilir.

SAÇ EKİMİ OPERASYONU VE SONRASI SÜREÇ

Saç Ekimi Operasyonu kaç saat sürer ve konforlu mudur?

Operasyon ortalama 6-7 saat sürmektedir. Operasyon esnasında genel anestezi kesinlikle yapılmaz ve hastaya narkoz verilmez. Lokal anestezi veya Sedasyon uygulanan hasta sohbet ederek işlemini alır.

Saç Ekimi Operasyonu Esnasında Ağrı Veya Acı Hissedilir mi?

Saç ekimi lokal anestezi altında yapıldığı için ağrı veya acı hissi minimum seviyededir. Lokal anestezinin yanında kullanılan bir diğer yöntem de sedasyon uygulamasıdır. Sedasyonlu saç ekimi ile çabuk heyecanlanan, endişe düzeyi yüksek hastalarımıza rüya tadında bir saç ekim deneyimi sunabiliyoruz.

Saç Ekimi Operasyonu İçin Kaç Gün Ayırmalıyım?

Saç ekim operasyonu için öncesi ve sonrası süreçleri göz önüne alarak hastanın 3 gün ayırması yeterli olacaktır. Bu 3 günlük süreçte;

1.gün ( Ekim ) :

Hastanemizde saç ekimi işlemleri tamamlanır.

2.gün ( Kontrol ) :

Hastamız hastanemizde yeniden misafir edilerek köklerde herhangi bir zedelenme, kanama, enfeksiyon söz konusu mu kontrol edilir.

3.gün ( İlk Yıkama ) :

Hastamız saç ekimi ilk yıkama işlemi için yeniden hastanemize gelir. Saç ekilen bölgelere özel bir losyon sürülerek 20dk. bekletilir ve ardından profesyonel bir titizlikle yıkama işlemi gerçekleştirilir.

3.gün sonrası süreç

Saç yıkama işlemi 8 gün boyunca devam eder. İlk yıkama hariç diğer yıkamaları kendiniz de yapabilirsiniz. Yıkamanın nasıl yapılacağı size tüm detaylarıyla tarif edilir. Tercih ederseniz 8 gün boyunca hastanemizde de yıkama işlemine devam edebilirsiniz. Sekizinci yıkamayla birlikte kabukların dökülme işlemi tamamlanır.

10.gün

Ekim + Kontrol + 8 Yıkamayı içeren 10 günlük sürecin sonunda saçlarınız kısa kestirmişsiniz gibi, kızarıklıklarınız %80 azalmış bir noktaya gelinir.

Tam sonuçların alınması 6 ay ile 18 ay arasında bir sürede gerçekleşir.

 Tüm saç ekim işlemi yapan uzmanların deneyimi çok önemlidir. Ekibimiz tarafından başarılı bir şekilde tüm saç ekim işlemlerini kusursuz uygulanmaktadır.

Hem işlem, hem de ekim sonrası takip bizzat tecrübeli ekibimiz tarafından yapılmaktadır. Her türlü probleminizde bize ulaşın.

MERAK ETTİKLERİNİZ

ZNZ Hair Center ile gerçekleştirilen tüm operasyonlar güvencemiz altındadır.
Saç Ekiminin Geleceği Nasıl Olacak?

Saç Ekiminin Geleceği Nasıl Olacak?

Günümüzde en yaygın olarak kullanılan saç ekim tekniği: FUE tekniğidir. FUE tekniği saç ekiminin geleceği için önemli bir adım olarak atıldı. Bu tarz saç ekimlerinde saçlar bir bölgeden özel borular aracılığı ile tek tek alınır ve saç ekilecek olan bölgeye yerleştirilir.

BLOG23.11.2020 13:19:28
Geçmişten Günümüze Saç Ekiminin Tarihi

Geçmişten Günümüze Saç Ekiminin Tarihi

Her şeyin olduğu gibi elbette saç ekiminin de bir tarihi var. Saç ekimi ve saç ekiminin tarihi ile ilgiliyseniz bu makale size zamanda yolculuk ettirece ve tarih boyunca saç ekimi tedavilerinin nasıl uygulandığını sizlere açıklayacak.

BLOG16.11.2020 13:13:52
Sakal Ekimi Nedir, Nasıl Yapılır?

Sakal Ekimi Nedir, Nasıl Yapılır?

Sakal, bazı erkekler için sahip oldukları en önemli aksesuardır. Farklı nedenlerden kaynaklanabilen sakal dökülmesi ya da sakal seyrekliği, sakal ekimi tedavisi ile çözülebilmektedir.

BLOG9.11.2020 13:07:57