TRAŞSIZ SAÇ EKİMİ

TRAŞSIZ SAÇ EKİMİ

Birçok kişi saç ektirme düşüncesinden saçlarının tıraşlanacağını öğrendiğinde vazgeçer. Topluluk içerisinde bu şekilde görünmek istememektedirler. Bu problemi önleyebilmek için farklı teknikler geliştirilmiştir.

Tıraşsız saç ekimi işlemi ise bu sorunu ortadan kaldırmak için geliştirilmiş yeni bir tekniktir. Bu sayede hastaların sosyal yaşamlarına kısa sürede dönebilmeleri amaçlanmıştır.

Tıraşsız Saç Ekimi Nasıl Yapılır?
Tercihiniz tıraşsız saç ekimi işlemi olacak ise ameliyat öncesi saçlarınızı biraz uzatmalısınız. Bu sayede saç köklerinin alındığı donör bölgedeki boşluklar diğer saçlar arasına karışır ve görünmez.
Lokal anestezi uygulamasından sonra donör alanı belirlenir ve bu bölgeden alınacak sağlıklı, güçlü saç folikülleri alınır. Daha sonra bu foliküller saç ekimi için hazırlanır. Saçın doğal yönü ve kalınlığına göre ayrılmış bu foliküllerin seyrek olan bölgeye nakledilmesi ile işlem tamamlanır.
Tıraşsız saç ekimi işleminde yaklaşık 4.000 saç kökü 2 seansta nakledilebilir. Foliküllerin her birinden 1 ile 3 arasında saç kökü çıkabilir. Geliştirilmiş yeni teknolojiler sayesinde saç köklerinin tutunma oranı arttırılmaktadır.
FUE tekniğinde kullanılan aletler ve teknikler sayesinde ekilen saç köklerinin tutma oranı artırılabilir. Altın iğneli kalemler, mikromotor tekniği gibi cihazları gibi plastik cerrahideki gelişmeler sayesinde saç ekimi işleminin başarısı her geçen gün daha da artmaktadır. Tıraşsız saç ekimi işlemi daha fazla zaman ve özen istemektedir. Bu nedenle fiyatları diğer tekniklere göre daha yüksektir. Yine de sosyal yaşamı aksatmaması ve sağladığı rahatlık nedeni ile en çok tercih edilen tekniklerin başında gelmektedir.

Neden Tıraşsız Saç Ekimi?

  • Günlük hayatınızı aksatmaz
  • Saç köklerinin alındığı donör bölge daha kolay iyileşir
  • Tıraşlanmış görüntü nedeni ile saç ekiminden vazgeçen hastalar için çözüm sunar
  • Tıraşsız saç ekimi işleminde grefterin homojen olarak alınır. Bu nedenle açıklığın görünmesi neredeyse mümkün değildir.
  • Bu işlemde ekilen kök sayısının düşük olması iyileşme süresini hızlandırmıştır.