Tıraşsız Saç Ekimi Nedir?

Tıraşsız Saç Ekimi Nedir?

Tıraşsız saç ekimi için saçların bir bölgesi tıraş edilir veya hiç tıraş etmeden yapılan saç ekimi işlemidir.

Tıraşsız Saç Ekimi Kimlere Uygulanır?

Estetik olarak, rahat bir imkan sunması nedeni ile tıraşsız saç ekimi ilgi gören bir uygulamadır. Önceki saç ekim tekniklerinde saçların tıraş edilmesi gerekliydi. Bu nedenle birçok kişi saç nakli yaptırmaktan vazgeçmekteydi. Gelişen imkanlar sayesinde bu durum ortadan kalkmış ve hastaların hayatlarında büyük bir kolaylık sağlamıştır. Böylece hastalar günlük hayatlarına vakit kaybetmeden dönebilmekte ve görünüşü nedeniyle kendini kötü hissetmemektedir. Bu nedenle tıraşsız saç ekimi sıklıkla hastaların tercih ettiği bir teknik haline gelmiştir.

Herkes Tıraşsız Saç Ekimi Yaptırabilir Mi?

Tıraşsız saç ekimi için her aday maalesef ki uygun olmayabilir. Örneğin; yüksek sayıda saç kökü ekilmesi gereken kişiler bu uygulama için uygun değildir. Bayanlarda yapılan saç ekimlerinde sıklıkla bu tekniği görebiliriz. Seyrelmenin daha az olduğu erkek tipi dökülmelerde de yine kolaylıkla tıraşsız saç ekimi uygulanabilmektedir. Ense bölgesinde saç uzunluğu 8-10 cm uzunluğunda olan erkekler için uygulanabilir. Ayrıca kaş ekimi için bu teknik oldukça kullanışlıdır. Tepe bölgesi için saç ekimi yaptırmayı düşünenlerde bu teknikten faydalanabilir. Saçlarının seyrelmesinden dolayı saçlarını sıklaştırmak, dolgun saçlar isteyenler için de bu teknik idealdir. Yine bu tekniğe, 2. veya 3. kez saç ekimi yaptıran kişilerin yoğun talebi görülmektedir.

Tıraşsız Yöntem ve DHI Saç Ekimi ( Kalem Yöntemi )

Tıraşsız saç ekimi, diğer tekniklere göre avantajları nedeniyle ön plana çıkmıştır. Örneğin FUE yönteminde saçların uzun olması, kanal açma sürecini zorlaştırır. Bu nedenle kanal açma işlemi için ekim yapılacak olan bölgenin tıraş edilmesi gerekir.

DHI saç ekimi yönteminde ise kalemler sayesinde seyrek olan bölgeye homojen bir şekilde saçlar tıraş edilmeden nakil işlemi gerçekleştirilebilmektedir. Üstelik Türkiye tıraş edilmeden uygulanan saç ekimlerinde dünyadan daha ileri seviyededir.