SEDASYONLU SAÇ EKİMİ

SEDASYONLU SAÇ EKİMİ

Birçok hasta saç ekimi işleminin ağrılı olduğunu düşünerek bu süreçten vazgeçmeyi düşünebilir. Ancak günümüz tedavi yöntemleri bu süreci ağrısız ve sancısız atlatmanızı sağlamaktadır. Sedasyonlu saç ekimi ile konforlu bir şekilde saç ekimi işlemi artık mümkündür.

Sedasyon da bir tür anestezidir. Damardan verilen ağrı kesici ve rahatlatıcı ilaç bileşimi operasyon sonrasında uyku oluşturabilir. İşlem süresince bilinç açıktır ve hasta ile konuşulabilir.

SEDASYONLU SAÇ EKİMİ KİMLERE YAPILIR?
Sedasyonlu saç ekimi, operasyonun ağrılı ve sancılı olmasından endişelenen, rahat bir saç ekimi deneyimi isteyen tüm hastalara uygulanabilir. Acı eşiği düşük veya iğneye karşı fobisi olan kişilerin sıklıkla tercih ettiği bir yöntemdir.

SEDASYONLA YAPILAN SAÇ EKİMİNİN RİSKLERİ VAR MIDIR?
Sedasyonlu saç ekimi nedeniyle gerçekleşen bir risk söz konusu değildir. Sedasyonun etkisi sayesinde heyecan ve ağrı nedeni ile oluşabilecek komplikasyonların da azaldığı görülmektedir. Sedasyonlu saç ekimi tamamlandıktan sonra baş ağrısı, uyku gibi haller görülebilir. İlaçların göstermiş olduğu bu etki normaldir. Doktorunuzun tavsiyesi ile bu durum için ilaç kullanmanızda bir sakınca yoktur.

SEDASYON İLE SAÇ EKİMİ NASIL YAPILIR?

Sedasyonlu saç ekimi işleminin süreci aşağıda sırası ile belirtilmiştir.
1. Saç ekimi yapılacak alan belirlenir.

2. Hastaya aç olarak kan testleri yapılır .

3. Saçlar tıraş edilir.

4. Saç ekimi yapılacak bölgeye uygulanan lokal anestezi yerine, damardan sedasyon ile anestezi uygulaması yapılır.

5. Sedasyon uygulaması uyku hali oluşturur. Bilinç açıktır ancak ağrı hissedilmez.

6. 10 dk. kadar uyuklayan hastaya işlemin zor kısmı uygulanmış olur ve sonra uyandırılır.

7. Bu nedenle hastalar ağrıyı hissetmez ve hatırlamazlar.

SEDASYONLU SAÇ EKİMİ SONRASI NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?
Sedasyonlu saç ekimi için özellikle dikkat edilmesini gerektiren bir durum oluşmaz. Yalnızca sedasyon uygulandığı için bu durumda araç kullanılması sakıncalıdır. Bunun dışına normal saç ekimi sürecinde dikkat edilecek olan hususlar sedasyonlu ekim içinde geçerlidir. Bu hususlar hastalarımıza detaylı olarak anlatılır ve uyum göstermeleri büyük önem arz etmektedir.