Saç Ekimi Sonuçları Kişiden Kişiye Göre Değişir Mi?

Saç Ekimi Sonuçları Kişiden Kişiye Göre Değişir Mi?

Günümüzde pek çok kişi seyrelen, dökülen saçlarından ve kellik probleminden muzdarip. Her ne kadar çeşitli saç tedavi yöntemleri olsa da hiçbiri kesin sonuç vermemektedir.

Çoğu tedavi yöntemi kişinin saçlarının dökülmesinin önüne geçmek için kullanılır fakat seyrelmiş ya da tamamen dökülmüş saçlar için etkili çözümler sunamamaktadır. Bu noktada da en kalıcı ve kolay çözüm olan saç ekimi işlemi karşımıza çıkmaktadır. Genellikle hastaların operasyon yaptırmadan önce merak ettiği şeyler saç ekiminin nasıl uygulandığı ve saç ekimi sonuçları olmaktadır.

Saç ekimi operasyonu yaptırmadan önce ekim merkezlerine giderek süreç hakkında bilgi alınmalı ve uzmanlarla danışılmalıdır. Uzman ile konuşularak saç ekimi için hangi tekniğin uygulanacağına karar verilmeli ve aralarından uygun yöntem seçilmelidir. Saç dökülmesi yaşanılan bölgeye ve donör bölgedeki saç köklerine bakılarak saç ekimi sonuçları hakkında da daha net bir bilgi edinilebilir. Karar verirken tüm saç ekim sürecine hakim olmak ve ileride sizi nelerin beklediğini öğrenmek çok daha yararlı ve motive edici olacaktır.

Saç ekimi operasyonları kendileri içinde FUT ve FUE saç ekimi olarak ayrılsa da son yıllarda sadece FUE tekniği kullanılmaktadır. Daha etkili sonuçlar verdiği ve saç ekimi sonrası doğal bir görünüm elde edilmesini sağladığı için FUE tekniği müşteriler tarafından daha fazla tercih edilmektedir. Hızlı ve ağrısız bir süreç sunan FUE tekniği kendi içerisinde tıraşsız saç ekimi ve DHI yöntemi olarak ikiye ayrılmaktadır. Daha gür, canlı ve sağlıklı saçlar için size uygun saç ekim yöntemini seçtikten sonra operasyon öncesi ve sonrası sürece de dikkat etmeniz gerekir.

Etkili Bir Sonuç Almak için Nelere Dikkat Edilmeli?

Saç ekimi yaptırmak başlı başına yetmez, kişinin saç ekimi yapılan bölgeye ekstra dikkat etmesi ve bakımlarını düzgün bir şekilde yapması gerekir. Saç ekimi sonuçları kişiden kişiye farklılık gösterse de iyi bir bakımla çok etkili sonuçlar elde edilebilir. Süreç başlamadan önce uzman doktorunuz saç ekimi öncesi ve sonrası için gerekli bilgileri detaylı şekilde açıklamaktadır.

· Saç ekimi öncesi
Operasyonun başarılı bir şekilde geçmesi için saç ekimi öncesi belli başlı noktalara dikkat etmeniz gerekir. Bunların başında operasyondan 1 hafta önce sigara içmeyi ve alkol kullanmayı bırakmanız gerekir. Bununla birlikte aspirin gibi her türlü kan sulandırıcı ilaçların da kullanılmaması önerilir, kullanılması durumunda operasyonda ve sonrasında kanamada artışlara sebep olabilir.

· Saç ekimi sonrası

Saç ekimi işleminin daha hızlı ve olumlu sonuçlar verebilmesi için operasyon sonrası dikkat edilmesi gereken durumlar bulunur. Operasyondan sonraki 3 gün kesinlikle ekim yapılan yerlere su değmemesi gerekir, bu yüzden banyo yapılması önerilmez. 3 gün içerisinde kesinlikle alkol kullanılmamalı ve sigara içilmemelidir. Operasyondan sonra saç köklerinin alındığı donör bölge bandaj ile kapatılır ve ertesi gün bölgeye pansuman yapılması gerekir. Ekilen saçları ve köklerini korumak adına saç ekimi yapılan bölgenin ilk 15 gün güneş görmemesi gerekir. Güneş görmesi, ıslanması direkt olarak saç ekimi sonuçları üzerinde etkili olduğu için bu noktalara ekstra özen gösterilmelidir.

Daha iyi ve verimli saç ekimi sonuçları almak istiyorsanız da uzman tarafından önerilen şampuan ve losyonları kullanmalı, ekim yapılan bölgenin iyileşmesini beklemelisiniz. Ekim yapılan bölgeye ilk 15 gün herhangi bir temastan kaçınmalı ve bölgeyi darbelere karşı korumalısınız. Operasyon sonrasında olumsuz bir durum başladıysa ve devam ediyorsa acil bir şekilde uzman ile iletişime geçmelisiniz, bu tarz durumlar sonrasında olumsuz sonuçlara sebebiyet verebilir.

Saç ekimi öncesi ve sonrası verilen talimatları harfiyen yerine getirir ve özen gösterirseniz istediğiniz sonuçlara ulaşabilirsiniz. Tabii ki saç ekimi sonuçları sadece bu bakımlardan etkilenmez. Genetik özellikler ve uygulamanın nitelikleri de direkt olarak saç ekimi sonuçları üzerinde etkin bir rol oynar. Operasyondan sonra ortaya çıkan sonuçlar herkeste aynı olmaz.

Saç Ekimi Sonuçları Herkes için Aynı Olmayabilir

Saç ekimi sonuçları kişiden kişiye göre farklılık gösterir. Oluşan bu farklılıklar operasyonun başarısız geçtiği anlamına gelmez. Örneğin, operasyondan sonra bir kişinin ekilen saçları 3 ayda çıkarken, diğer kişide 6 ay sonra çıkabilir. Tüm bu durumlar kişinin saç köklerine, anatomik özelliklerine, beslenme alışkanlığına göre değişiklik gösterebilir.

Saç ektiren kişinin özelliklerinden ziyada saç ekimi sonuçları üzerinde büyük bir etkiye sahip olan saç ekimi merkezleri de süreci ve sonucu doğrudan etkileyebilir. Bundan dolayı saç ektirmeye karar verdikten sonra işini doğru yapan, tecrübeli doktorların çalıştığı saç ekimi merkezlerini araştırmalı ve bunları tercih etmelisiniz. Operasyon sırasında uzmanın yapabileceği bir hata ya da unutkanlık saç ekimi sonuçları ve sonraki süreci etkileyecek ve tüm emekler boşa gidecektir.

· Donör Bölge ve Saç Özellikleri

Donör bölge ve bölgedeki saç kökleri saç ekimi sonuçları için büyük bir önem taşımaktadır. Uzman operasyon sırasında ekilen saçları donör bölgeden almakta ve sorunlu bölgeye ekim işlemini gerçekleştirmektedir. Bu noktada saç köklerinin güçlü olması direkt olarak süreci ve sonuçları etkiler. Saç kökünün özellikleri haricinde ekim yapılacak saçların yönleri de saç ekiminin daha doğal bir görünüm sağlaması açısından önemlidir. Uzman kişi saçları doğal çıkış yönlerine göre ektiğinde çok başarılı ve tatmin edici saç ekimi sonuçları elde edilmektedir.

· Anatomik Özellikler

Kişinin anatomik yapısı da süreci doğrudan etkilediği için operasyon öncesinde uzman buna göre bir yol haritası belirler. Bu sayede doğru bir uygulama haritası çizilerek sürece başlanır. Planlamada dikkat edilmesi gereken noktalardan en önemlisi de kişinin saç yönüdür. Plan doğru bir şekilde uygulanırsa elde edilen saç ekimi sonuçları da o kadar tatmin edici olur.

· Uygulama

Saç ekiminde kullanılacak teknik kadar uzmanın yeterliliği ve uygulaması da saç ekimi sonuçları için o kadar büyük bir önem taşır. Saç köklerinin doğru şekilde ve doğru yönlerde ekilmemesi sonucu olumsuz etkiler. Ekilen saçlar kişinin saçlarının doğallığına erişemediği sürece bu operasyon başarılı görülmez.

Genetik Özellikler

Genetik özellikler operasyondan sonrasını ve sonuçları etkilemektedir. Ekim yapılan bölgenin iyileşme süresi kişiden kişiye göre farklılık göstermekte, bu da ekilen saçların çıkma süresini etkilemektedir.

Genellikle operasyondan 6 ay sonra ekilen saçların yarısı çıkmaya başlar fakat tam olarak çıkması 12 ay gibi bir süreyi bulur. Bu durum genetik özelliklere göre değişmekte ve bazı hastalarda 18 ayı bulabilmektedir. Saç ekimi sonuçları için hastanın genetik özellikleri önem taşır.

· Kişinin Bakımı

Kişinin operasyondan sonra saçlarına verdiği önem saç ekimi sonuçları için belirleyici bir durumdur çünkü kişi gerekli özeni vermezse ve bakımları doğru şekilde sağlamazsa etkili sonuçlar elde edilemez. Hasta iyileşme sürecinde saçına ve ekim yapılan bölgeye iyi bakmalı ve talimatlara uymalıdır fakat tüm süreç bununla bitmez. Ekilen saçlar çıktıktan sonra da bakıma devam edilmeli ve süreç takip edilmelidir. Bazı saçlar genetik sebeplerden dökülürken bazıları da hastalıktan ya da vitamin eksikliği gibi sebeplerden dökülür. Yeni ekilen saçlarınızın da bu sebeplerden yeniden dökülmesi söz konusudur bu yüzden ihmal etmeden bakım ve gerekiyorsa tedavi yapılmalıdır.

· Beslenme Alışkanlığı

Eğer kişinin saçları vitamin ve demir eksikliği gibi sebeplerden dökülmüşse istenilen saç ekimi sonuçları için ekstra bir özen gösterilmesi gerekir. Bu noktada saç ekimi öncesi uzmanın koyduğu teşhis önem taşımaktadır. Bu yüzden de beslenme kaynaklı bir sebepten saçlar dökülmüşse buna göre beslenme alışkanlığı yeniden düzenlenmeli ve bu sürece uyulmalıdır.

Aynı zamanda daha başarılı saç ekimi sonuçları elde etmek istiyorsanız protein ağırlıklı beslenmeniz gerekir. Protein açısından zengin besinler saç köklerinizi güçlendirerek operasyondan sonra saçların daha gür ve canlı çıkmasını sağlayabilirsiniz. Saç ekimi operasyonuna karar vermeden önce uzmanınızın daha önce yaptığı operasyonlara bakabilir ve saç ekimi sonuçları üzerinden operasyon sonrası için fikirler elde edebilirsiniz. Ekim işlemini gerçekleştirdikten sonra istediğiniz sonuçlara ulaşmak için uzmanınızı dinlemeli ve süreci dikkatli şekilde takip etmelisiniz. Operasyondan 1 yıl sonra ekilen saçlarınız çıkmaya başladığında süreç boyunca verdiğiniz emeklerin karşılığını aldığınızı göreceksiniz. Bu yüzden süreç boyunca dikkat etmeli ve özen göstermelisiniz çünkü hayal ettiğiniz saçlarınız tamamen sizin elinizde!