DHI Tıraşsız Saç Ekimi

DHI Tıraşsız Saç Ekimi

DHI saç ekim yöntemi Direct Hair Implantation anlamına gelmektedir. Doğrudan ekim yapılması nedeniyle DHI tıraşsız saç ekimi olarak da adlandırılmaktadır.

DHI saç ekimini, kalem tekniği olarak da duymanız mümkün. Bu yöntemini diğer saç ekimi yöntemlerinden ayıran belirgin farklar bulunmaktadır. Diğer yöntemlerde saç köklerinin alınacağı donör bölgeden yani ense bölgesinden greftleri tek tek toplanır. Seyrelmenin görüldüğü alanda mikro kanallar açılarak, greftleri bu kanallara yerleştirilir. DHI tıraşsız saç ekimi ise geliştirilmiş implanter isimli özel kalemler ile uygulanır. Saç kökleri bu implanter ile toplanır ve 1-2 dakika içerisinde bekleme yapılmadan seyrelme görülen alana ekilir. Bu sayede saç köklerinin zarar görmesinin önüne geçilir.

DHI tıraşsız saç ekimi için üretilmiş implanter sayesinde, saç köklerinin yönüne ve açısına göre yerleştirmek kolaylaşmıştır.

DHI Tıraşsız Saç Ekimi ve FUE Yöntemi Arasındaki Farklar

FUE yöntemi ile saç ekim süreci üç aşamadan gerçekleşmektedir. İlk olarak saç köklerinin güçlü ve sık olduğu ense bölgesinden greftler toplanır. 2. aşamada seyrelmenin görüldüğü alanda nakledilecek kanalların açılması tamamlanır. Son olarak ise özel bir solüsyonda bekletilerek muhafaza edilen greftleri açılan kanallara tek tek yerleştirilerek ekim işlemi gerçekleştirilir.

DHI tıraşsız saç ekimi ile bu sıralama değişmiş ve greftlerin nakledilme süresi kısaltılmıştır. Greftler ense bölgesinden özel kalemler içerisinde zarar görmeden toplanır ve bekletilmeden implantasyonu sağlanır.

FUE yönteminde greftleri; laktat, normal salin, trombosit bakımından zengin plazma gibi özel solüsyonlarda zarar görmemesi için bekletmek gerekir. herhangi bir depolama solüsyonunda saklamaya gerek yoktur. DHI tıraşsız saç ekimi bu işleme gerek kalmaksızın, implanter sayesinde zarar görmeden alır ve direk nakledilir.

FUE yönteminde, greftlerin ekstraksiyonu nedeniyle 1-3 saat kadar beklemek gerekir. Kanalların açılması ile geçen süre ise 15-30 dakika arasında değişmektedir. Saçların ekimi ise 1-2 saat arasında değişiklik gösterir. Greftlerin dışarıda bekleme süreside 1-2 saat arasında değişmektedir.

DHI tıraşsız saç ekimi için bu süreç ise eş zamanlı olarak işlemektedir. Ekstraksiyon ve implantasyon işlemleri aynı sürede tamamlanmaktadır. Böylece greftlerin dışarıda bekleme süresi 1 ila 10 dakika arasında değişmektedir. Bu işlemde FUE yöntemine göre tek seferde daha az greft nakledilse de köklerin tutması noktasında daha garantidir. Üstelik saçların tıraş edilmeden uygulanabilmesi sayesinde sosyal hayatınıza ara vermeden devam etmeniz mümkündür.