Haartransplantatie

Haartransplantatie

Een van de meest voorkomende cosmetische problemen van tegenwoordig is haaruitval.

Hoewel vaak wordt aangenomen dat het een specifiek probleem voor mannen is, is het ook een probleem waarmee vrouwen van tijd tot tijd worden geconfronteerd. 

WAT IS HAAR TRANSPLANTATIE?

Het is normaal om tussen de 50 en 100 plukken haar per dag te verliezen. Als de cijfers hoger zijn, moet een specialist worden geraadpleegd. Hoewel haaruitval kan worden verminderd of voorkomen door verschillende haarbehandelingen zoals met haarlasers, wordt haartransplantatie uitgevoerd als een permanente oplossing bij mensen die een intense haaruitval hebben ervaren. 

Haartransplantatie is een natuurlijke en permanente oplossing voor het probleem van verdunning en kaalheid veroorzaakt door haaruitval. Bij haartransplantatie worden genetisch resistente haarzakjes uit de nek van de patiënt verzameld en geplant in de kanalen die zijn geopend in de gebieden waar kaalheid of uitdunning is opgetreden. Haartransplantatie is een microchirurgie die onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd. Daarom moet het worden uitgevoerd in een ziekenhuisomgeving en in aanwezigheid van een anesthesist. 

BASISSTAPPEN VAN HAARTRANSPLANTATIE 

Haartransplantatie wordt uitgevoerd in drie basisstappen; 

1. Verzameling van haarzakjes. Nadat de donorplaats is voorbereid voor de procedure, worden de haarzakjes afzonderlijk verzameld met de FUE-motor. Het is erg belangrijk dat de wortels niet beschadigd raken. Elk van deze wortels, grafts genaamd, bevatten gemiddeld 2-3 haren. 

2. Het openen van de kanalen. Het openen van de kanalen op de juiste maat en diepte afhangende regio beïnvloedt de snelheid van haartransplantatie. Er moet aandacht worden besteed aan het openen van een kanaal dat geschikt is voor de grootte en lengte van de te transplanteren haarzakjes. De hoek van het kanaal moet ook goed worden aangepast om de meest natuurlijke uitstraling te krijgen. 

3. Het planten van de wortels in de geopende kanalen. In de laatste fase worden de verzamelde wortels één voor één onder een hoek van 40-45 graden geplaatst en is de haartransplantatie voltooid. 

Nieuwste haartransplantatietechniek: FUE-methode 

De nieuwste technologie op het gebied van haartransplantatie is de FUE-techniek, een microchirurgische ingreep die wordt uitgevoerd onder lokale anesthesie, waarbij wortels worden verzameld met behulp van een micromotor. Deze techniek is de basis voor alle haartransplantatiemethoden. 

De basisstappen zijn bij alle haartransplantatietechnieken hetzelfde. Wortels worden verwijderd, kanalen worden geopend en de wortels worden in deze kanalen geplant. De verschillen die haartransplantatiemethoden onderscheiden, worden veroorzaakt door het apparaat dat wordt gebruikt bij het verwijderen van de wortels, de medische instrumenten die worden gebruikt tijdens het openen van de kanalen en tijdens de transplantatie en deze verschillen leiden tot verschillende benamingen van haartransplantatietechnieken. 

TECHNIEKEN DIE WORDEN GEBRUIKT BIJ HAARTRANSPLANTATIE 

De volgende haartransplantatiemethoden worden vandaag met succes toegepast. Elke methode wordt geselecteerd en toegepast op basis van de behoeften en eisen van de patiënt. De gezamenlijke mening van de arts en de patiënt is bepalend over welke methode moet worden toegepast.

1. Robotic Hair Surgery. Bij deze methode worden de haarzakjes verzameld door de haartransplantatierobot. Na het openen van de kanalen met de haartransplantatierobot worden de verzamelde wortels handmatig geplant. 

2. DHI-haartransplantatie (ongeschoren). Bij deze methode, die ook directe haartransplantatie wordt genoemd, wordt het kanaalopening- en transplantatieproces tegelijkertijd uitgevoerd met behulp van de medische pen met de naam choi. Omdat de te transplanteren haarzakjes korte tijd buiten blijven, is de kans groter dat de transplantaten gezond blijven. 

3. Sapphire FUE-haartransplantatie. Bij deze methode wordt in de kanaalopeningfase een speciale saffierstift gebruikt in plaats van een metalen. Wat de methode anders maakt, zijn deze saffieruiteinden die het openen van kleinere microkanalen mogelijk maken, waardoor het genezingsproces wordt versneld en korstvorming wordt verminderd. 

4. Normale FUE-haartransplantatie. De met de micromotor verzamelde en gescheiden haarzakjes worden handmatig in de kanalen geplant. 

HAARTRANSPLANTATIE WERKING EN POST-VERWERKING 

Hoe lang is de haartransplantatie comfortabel? 

De operatie duurt ongeveer 6-7 uur. Er wordt geen algehele anesthesie uitgevoerd tijdens de operatie en er wordt geen narcose aan de patiënt gegeven. Lokale anesthesie of sedatie wordt op de patiënt toegepast. 

Pijn tijdens de haartransplantatie? 

Aangezien haartransplantatie wordt uitgevoerd onder lokale anesthesie, is pijn of pijnsensatie minimaal.

Een andere methode die naast lokale anesthesie wordt gebruikt, is sedatie. Met gesedeerde haartransplantatie kunnen we een droomachtige haartransplantatie-ervaring bieden aan onze patiënten die snel opgewonden zijn en die veel angst hebben. 

Hoeveel dagen moet ik besteden aan een haartransplantatie? 

Gezien de pre- en posttransplantatieprocedures is het voldoende dat de patiënt 3 dagen toewijst aan de transplantatie. In deze periode van 3 dagen; 

Dag 1 (planten): Haartransplantatie en prp-behandelingsprocedures worden voltooid in ons ziekenhuis. 

Dag 2 (Controle): Onze patiënt wordt opnieuw opgevangen in ons ziekenhuis om te controleren of er schade, bloeding of infectie in de wortels is. 

Dag 3 (Eerste wasbeurt): Onze patiënt komt weer naar ons ziekenhuis voor de eerste wasbeurt. Een speciale lotion wordt aangebracht op de gebieden waar het haar is geplant. en vervolgens met professionele zorg gewassen. 

3. dag na het proces. Het haarwasproces duurt 8 dagen. Behalve de eerste wasbeurt, kunt u de rest van de wasbeurten zelf doen. U wordt uitgebreid verteld hoe u de was moet doen. Desgewenst kunt u zich 8 dagen blijven wassen in ons ziekenhuis. Met de achtste wasbeurt is het afstoten van de korsten voltooid. 

Op de 10e dag (inclusief het planten) hebben we je haar kort geknipt.

8 wasbeurten en controle. 

Roodheid zal op een gegeven moment met 80% verminderen. 

Volledige resultaten duren tussen de 6 maanden en 18 maanden. De ervaring van alle haartransplantatiespecialisten is erg belangrijk. Ons team voert met succes alle haartransplantatieprocessen feilloos uit. Zowel het proces als de opvolging na het planten gebeurt door ons ervaren team. Neem bij eventuele problemen contact met ons op.

JOUW VRAGEN

Alle bewerkingen die worden uitgevoerd met ZNZ Hair Center vallen onder onze garantie.
Wat zal de toekomst van haartransplantatie zijn?

Wat zal de toekomst van haartransplantatie zijn?

De meest gebruikte haartransplantatietechniek vandaag: het is de FUE-techniek. De FUE-techniek werd genomen als een belangrijke stap voor de toekomst van haartransplantatie. Bij dit type haartransplantatie wordt het haar één voor één uit een gebied gehaald door middel van speciale pijpjes en wordt het haar in het te transplanteren gebied geplaatst.

BLOG23.11.2020 13:19:28
Geschiedenis van haartransplantatie van vroeger tot nu

Geschiedenis van haartransplantatie van vroeger tot nu

Natuurlijk heeft haartransplantatie, net als al het andere, ook een geschiedenis. Als u geïnteresseerd bent in haartransplantatie en de geschiedenis van haartransplantatie, zal dit artikel u door de tijd leiden en uitleggen hoe haartransplantatiebehandelingen door de geschiedenis heen zijn toegepast.

BLOG16.11.2020 13:13:52
Wat is baardtransplantatie, hoe wordt het gedaan?

Wat is baardtransplantatie, hoe wordt het gedaan?

Baard is voor sommige mannen het belangrijkste accessoire dat ze hebben. Baardverlies of schaarse baard, die door verschillende redenen kan worden veroorzaakt, kan worden verholpen met een baardtransplantatiebehandeling.

BLOG9.11.2020 13:07:57