FUE-haartransplantatie

FUE-haartransplantatie

FUE (Folliculaire Unit Extractie) is een van de eerste methoden die bij men opkomt als het gaat om haartransplantatie.

Wat is haartransplantatie met de FUE-methode? 

FUE (Folliculaire Unit Extractie) is een van de eerste methoden die bij men opkomt als het gaat om haartransplantatie. Het kenmerk van de FUE-methode is dat er geen incisie op de hoofdhuid wordt gemaakt; dit biedt een voordeel zowel tijdens de operatie als tijdens het genezingsproces. Daarnaast zal er na de operatie geen litteken ontstaan, wat de voorkeur van de patiënt vergroot. 

Wat zijn de fasen van de FUE-methode? 

De procedure wordt uitgevoerd onder lokale anesthesie. Nadat het gebied waar het te transplanteren haar moet komen is voorbereid op het proces, worden de juiste haarzakjes een voor een verzameld. Haarwortels verzamelen wordt uitgevoerd met incisiepunten kleiner dan 0,6 mm tot 0,8 mm via een FUE-motor. De genomen follikels (transplantaten) bevatten 2-3 haren. Het is erg belangrijk dat de wortels niet beschadigd raken. Aangezien tijdens de haartransplantatie duizenden wortels uit het donorgebied worden verwijderd, zal de kleine afmeting van de punt het genezingsproces van het gebied beïnvloeden. 

Nadat alle haarzakjes zijn verzameld, worden ze, nadat ze gescheiden zijn, geplant. Voor het zaaien moeten de kanalen zeer voorzichtig worden geopend. Het planten is een proces dat evenveel precisie en ervaring vereist als wortelverzameling. 

Recentelijk maakt de methode met laterale insnijding, die de voorkeur krijgt boven het punchsysteem bij het openen van het kanaal, het mogelijk om de juiste kanalen te openen in overeenstemming met de haarwortelgrootte en lengte van de patiënt door incisies te verwijderen die passen bij de structuur van het haar. Kanalen die op de juiste maat en diepte worden geopend, beïnvloeden positief de groeisnelheid van getransplanteerd haar bij haartransplantatie. 

Een ander belangrijk punt is de hoek van het kanaal waar de haarzakjes worden getransplanteerd. Hoeken, die de grootste factor is voor het krijgen van een natuurlijke kapsel, moeten in elk deel van het hoofd anders worden geplaatst. Anders krijgt het haar niet de gewenste vorm. Een andere factor voor het natuurlijke uiterlijk van het haar, is de juiste bepaling van de haarlijn. Het voorhoofd en het gebied waar het haar begint, moeten worden berekend met de juiste verhoudingen. 

Waarop moet worden gelet na de operatie? 

Na de operatie wordt, net als bij de Robotic Hair Surgery en DHI-methode, de eerste dag van de controle 48 uur later gevolgd en wordt het wasproces 10 dagen voortgezet. Haarzakjes die uit de haarzakjes groeien, vertonen groei in 2-3 weken, maar later treedt haaruitval op. Deze situatie is tijdelijk. Na een paar weken rust groeit het haar weer en wordt het na 6 maanden normaal. Haar in sommige gebieden kan er langer over doen om deze toestand te bereiken. 

Net als bij de DHI-methode is de ervaring van de experts die bij de FUE betrokken zijn erg belangrijk. De FUE-methode is met succes geïmplementeerd door ons team. Zowel het proces als de opvolging na het planten gebeurt door ons ervaren team. Neem bij eventuele problemen contact met ons op.

JOUW VRAGEN

Alle bewerkingen die worden uitgevoerd met ZNZ Hair Center vallen onder onze garantie.
Wat zal de toekomst van haartransplantatie zijn?

Wat zal de toekomst van haartransplantatie zijn?

De meest gebruikte haartransplantatietechniek vandaag: het is de FUE-techniek. De FUE-techniek werd genomen als een belangrijke stap voor de toekomst van haartransplantatie. Bij dit type haartransplantatie wordt het haar één voor één uit een gebied gehaald door middel van speciale pijpjes en wordt het haar in het te transplanteren gebied geplaatst.

BLOG23.11.2020 13:19:28
Geschiedenis van haartransplantatie van vroeger tot nu

Geschiedenis van haartransplantatie van vroeger tot nu

Natuurlijk heeft haartransplantatie, net als al het andere, ook een geschiedenis. Als u geïnteresseerd bent in haartransplantatie en de geschiedenis van haartransplantatie, zal dit artikel u door de tijd leiden en uitleggen hoe haartransplantatiebehandelingen door de geschiedenis heen zijn toegepast.

BLOG16.11.2020 13:13:52
Wat is baardtransplantatie, hoe wordt het gedaan?

Wat is baardtransplantatie, hoe wordt het gedaan?

Baard is voor sommige mannen het belangrijkste accessoire dat ze hebben. Baardverlies of schaarse baard, die door verschillende redenen kan worden veroorzaakt, kan worden verholpen met een baardtransplantatiebehandeling.

BLOG9.11.2020 13:07:57