Weet u wat er moet gebeuren voordat haartransplantatie plaatsvindt?

Weet u wat er moet gebeuren voordat haartransplantatie plaatsvindt?

Er zijn een paar punten waarmee u rekening moet houden bij haartransplantatie-operaties die het meest permanente en betrouwbare resultaat bieden voor uw uitval en dunner wordend haar.

Allereerst moet u beslissen welke haartransplantatietechniek u moet kiezen. Hiervoor kunt u bij haartransplantatiecentra terecht met betrouwbare en ervaren experts. Na het stellen van de diagnose start de specialist het proces door de voor u meest geschikte haartransplantatiemethode te kiezen.

Er zijn 2 verschillende technieken die u kunt kiezen vóór haartransplantatie: FUT- en FUE-techniek. Met de zich ontwikkelende technologie wordt de FUT-techniek nu bijna nooit gebruikt. In plaats daarvan wordt de snellere en pijnloze FUE-techniek gebruikt. Foto's van de operaties die zijn uitgevoerd met de FUE-techniek voor en na
haartransplantatie laten zien hoe succesvol deze techniek is.

Ongeacht welke techniek en methode wordt gebruikt voor haartransplantatie, er zijn punten waar patiënten bijzondere aandacht aan moeten besteden voordat haartransplantatie plaatsvindt, omdat mogelijke complicaties kunnen ontstaan door een situatie vóór haartransplantatie. Hoewel haartransplantatie geen gevaarlijke
chirurgische ingreep is, is het noodzakelijk om vóór de haartransplantatie aandacht te besteden aan de waarschuwingen van de specialisten om een betere efficiëntie te krijgen en mogelijke slechte resultaten te voorkomen.

Aandachtspunten voor haartransplantatie

Het is normaal dat de patiënten een beetje gestrest zijn vóór de haartransplantatie, de informatie uit de omgeving of hun eigen gedachten over de operatie kunnen de persoon nerveus maken. Om het proces op een gezondere manier te laten verlopen, zou het goed zijn om vóór de haartransplantatie met uw specialist te praten en
informatie te krijgen over het hele operatieproces. Omdat het maken van een fout voor en na de haartransplantatie het proces van het getransplanteerde haar nadelig kan beïnvloeden.

Aangezien leeftijd en gewoontes die de persoon gebruikt zoals voeding, roken en alcohol, de haartransplantatie beïnvloeden, kan het nodig zijn om een aantal van deze gewoonten voor een bepaalde periode vóór de haartransplantatie achter te laten of om ze zorgvuldig te gebruiken, omdat elk van hen de kwaliteit en conditie
van haarzakjes en grafts bepaalt. Aangezien er direct gezonde haarzakjes nodig zijn, moet hier extra aandacht aan worden besteed.

  • Het is gezonder om 3 dagen vóór de haartransplantatie te stoppen met roken. Als u problemen heeft met stoppen met roken, kunt u dit verminderen en uw proces vergemakkelijken. Dit detail is belangrijk omdat roken zowel de operatie als het genezingsproces beïnvloedt.
  • U mag geen bloedverdunners gebruiken vóór haartransplantatie. Het wordt aanbevolen om deze medicijnen gedurende 1 week na haartransplantatie niet te gebruiken.
  • U moet 1 week vóór de haartransplantatie stoppen met het drinken van alcohol..
  • Als u medicijnen, crèmes en lotions voor uw haar en hoofdhuid heeft, moet u 30 dagen ervoor stoppen met het gebruik ervan.
  • U moet ook afstand nemen van vitamine B en E en kruidenthee die deze vitamines bevatten. Deze vitamines kunnen tijdens de operatie extra bloedingen veroorzaken.
  • Een week voor de operatie moet u een pauze nemen van oefeningen die inspanning vergen, zoals sport en cardio.
  • Vóór de haartransplantatie mag u geen koffie en dranken met een hoog cafeïnegehalte gebruiken.

Als u een chronische ziekte heeft, kunt u de punten leren die u extra moet doen en waar u op moet letten door uw specialist te raadplegen voordat u een haartransplantatie uitvoert. De bovengenoemde punten zijn van vitaal belang omdat ze rechtstreeks van invloed zijn op de operatie, dus u moet leren en aandacht besteden aan wat u wel en niet moet doen voordat u een haartransplantatie uitvoert.

Wat moet u doen op de dag van operatie?

Vóór haartransplantatie, nadat u bent gestopt met het gebruik van bloedverdunners, roken, alcohol en aspirine, begint u zich geleidelijk aan voor te bereiden op de operatie. Omdat dit proces zowel een mentaal als een fysiek proces is, begin uw aandacht te besteden aan het Hoewel de haartransplantatieoperatie varieert naargelang het transplantatiegebied en het aantal grafts, duurt een operatie gemiddeld tussen de 6 en 7 uur. Om comfortabeler te zijn tijdens de operatie, verdient daarom
comfortabele kleding zoals trainingspakken de voorkeur. Afgezien van de trainingspakken, zal het voor u comfortabeler zijn om een blouse, shirt of T-shirt te dragen die gemakkelijk aan- en uitgetrokken kan worden voor de operatie en schade aan het getransplanteerde gebied voorkomt.

Tegelijkertijd zal het voor u nuttig zijn om te douchen voordat u naar de haartransplantatie komt, omdat water het gebied waar de haartransplantatie wordt uitgevoerd gedurende een extra 3 dagen na de operatie niet mag raken. Hoewel de operatie pijnloos is, kan autorijden na een operatie van 7 uur u dwingen om te rijden, dus als
u met de auto naar de operatie komt voordat de haartransplantatie plaatsvindt, is het handig om iemand te hebben die de auto kan besturen bij uw terugkeer. Over het algemeen raden experts aan dat mensen 6 uur na de operatie niet rijden.

Vóór de haartransplantatie zijn er enkele punten waar u zowel tijdens de operatie op moet letten.

  • U moet zeker eten voordat u naar de operatie gaat. Het is in uw eigen belang om de voorkeur te geven aan licht maar vullend voedsel in plaats van zware en vette maaltijden. Met andere woorden, u moet zeker ontbijten en een lichte lunch nuttigen om tijdens de operatie vol te zijn.
  • Tijdens een haartransplantatie mag u niet op kauwgom kauwen, met de telefoon spelen of te veel praten.

Wat staat u te wachten na de haartransplantatie?

Na de haartransplantatie is het een moeilijk en moeizaam proces zoals vóór de haartransplantatie. Er moet extra aandacht worden besteed aan het haartransplantatiegebied, dus de persoon moet aandacht besteden aan zelfs het kussen dat hij gebruikt.

Aangezien 48 uur na haartransplantatie van cruciaal belang is, moet de patiënt rusten en na 2 dagen terugkeren naar zijn dagelijkse leven, omdat dit proces een periode is waarin de haarzakjes zich in het probleemgebied nestelen en elk contact moet worden vermeden.

De persoon mag geen alcohol en sigaretten consumeren op dezelfde manier als degenen die vóór de haartransplantatie moeten worden aangebracht gedurende 3 dagen na de operatie, mag geen bloedverdunners gebruiken en moet werk en activiteiten vermijden die inspanning vergen. Afgezien hiervan mag het gebied waar de haartransplantatie wordt uitgevoerd gedurende 3 dagen niet worden blootgesteld aan zonlicht. U kunt de aandachtspunten na haartransplantatie bekijken (u vindt de link van het andere artikel hier) in detail en u kunt informatie krijgen van onze deskundige medewerkers.

Het haartransplantatieproces dat begint op het moment dat u besluit tot een haartransplantatie, is onmiskenbaar belangrijk. Voor en na haartransplantatie moet u de punten toepassen waar u op moet letten en extra aandacht besteden aan wat uw specialist zegt. Het haartransplantatieproces op de gemakkelijkste en snelste
manier overwinnen is niet zo moeilijk als het lijkt, het belangrijkste is om alles correct en volledig te doen.

Als ZNZ Hair Centrum helpen wij u, na het bepalen van de meest geschikte haartransplantatiemethode voor u, om het proces voor en na de haartransplantatie soepel en pijnloos te doorlopen en geven wij om u.