Wat te overwegen na haartransplantatie

Wat te overwegen na haartransplantatie

Hoewel er verschillende haarbehandelingsmethoden zijn voor haaruitval en kaalheid, bieden de meeste geen permanente oplossingen. Daarom geven mensen met haaruitval de voorkeur aan haartransplantaties, die een betrouwbare oplossing zijn en blijvende resultaten opleveren. Hoewel haartransplantaties een snel en gemakkelijk proces zijn, kan de persoon nog steeds uitgerekt of bang zijn omdat ze een operatie zullen ondergaan, al deze situaties zijn volkomen normaal.

Mensen die een haartransplantatie ondergaan, gaan eerst naar de dokter en wachten op een juiste diagnose, omdat haaruitval veel verschillende omgevings- en genetische redenen kan hebben. Vervolgens probeert het de meest geschikte haartransplantatietechniek en -methode te kiezen voor de hoofdhuid, de haarzakjes en zichzelf. Op dit punt, ervaren experts begeleiden de persoon voor de meest geschikte haartransplantatie methode en brengen de hele operatie proces aan de persoon.
Nadat de persoon de eerste fase voor haartransplantatie heeft doorstaan, begint hij zich fysiek en psychologisch voor te bereiden op het proces. Allereerst moet het hele proces vóór de haartransplantatie van de specialist worden geleerd en als er vragen en opmerkingen zijn over het proces, moet de nieuwsgierigheid worden weggenomen door de expert te vragen. Anders kunnen deze vragen problemen veroorzaken doordat ze in de toekomst in de gedachten van de persoon verstrikt raken..

Daarna is het nodig om te weten wat u wel en niet moet doen voor en na de haartransplantatie. Op dit punt is wat te doen na haartransplantatie net zo belangrijk als wat te doen vóór haartransplantatie.

Hoe werkt het haartransplantatieproces?

Nadat u besluit om een haartransplantatie te ondergaan, is er een proces waar u op moet letten. Dit proces omvat niet alleen het post-haartransplantatieproces, er zijn ook punten waarmee rekening moet worden gehouden voordat de haartransplantatie begint. Over het algemeen ziet dit proces eruit als: voorbereidende voorbereiding, haartransplantatie operatie en genezingsproces.

Alle processen zijn even belangrijk bij een haartransplantatiebehandeling, dus de persoon die een haartransplantatie wil ondergaan, moet bij elk proces voorzichtig zijn en aandacht besteden aan het proces. Om ervoor te zorgen dat haartransplantatie effectievere resultaten geeft en om een mogelijke negatieve situatie te voorkomen, moet extra aandacht worden besteed aan het post-haartransplantatieproces. 

Vóór een haartransplantatie moet de persoon stoppen met bloedverdunners zoals aspirine, stoppen met alcohol- en sigarettengebruik en vermoeiende activiteiten vermijden. Aangezien de dingen die de persoon moet doen voor de operatie, eerder door de specialist aan de persoon zijn overgedragen, is er meestal geen extra onderzoek nodig. Afgezien hiervan is het gezonder om te douchen en naar de operatie te komen, aangezien haarwassen de eerste 3 dagen na haartransplantatie niet is toegestaan.

Om voor haartransplantatie, wat een permanente oplossing is, effectievere resultaten te geven, moet extra aandacht worden besteed aan de dingen die gedaan moeten worden na haartransplantatie. Tijdens dit proces is het mogelijk dat het haar niet volledig op de hoofdhuid blijft zitten omdat nieuwe haarzakjes worden getransplanteerd naar het probleemgebied. Alles wat er mis is na haartransplantatie kan schade aan het transplantatiegebied veroorzaken en ervoor zorgen dat het proces volledig verloren gaat.

Eerste 3 dagen na haartransplantatie

Na de haartransplantatie dient de persoon de eerste 3 dagen extra goed op te letten omdat het gebied waar de haartransplantatie plaatsvindt extra gevoelig wordt. Na de operatie moet de persoon letten op de voedingsgewoonten en de zorg die moet worden verleend in het gebied waar de haartransplantatie wordt uitgevoerd. Extra zorg moet worden besteed aan het transplantatiegebied en contact moet worden vermeden.

De belangrijkste aandachtspunten in de eerste 3 dagen na haartransplantatie zijn:

 • Na de operatie wordt een verband op het donorgebied aangebracht, u dient een voorhoofdband te dragen om zwelling in het gebied te voorkomen.
 • De eerste dag moet worden uitgerust.
 • Autorijden wordt de eerste 6 uur niet aanbevolen.
 • Alcohol mag nooit worden geconsumeerd.
 • Het haartransplantatiegebied mag niet worden blootgesteld aan zonlicht, het wordt aanbevolen om een zachte hoed te dragen.
 • Het haartransplanteerde gebied mag op geen enkele manier worden aangeraakt.
 • Medicijnen tegen oedeem die door de arts worden gegeven, moeten worden gebruikt.
 • Roken mag niet worden geconsumeerd.
 • Om het oedeem in het haartransplanteerde gebied snel te laten verdwijnen, moet de persoon zijn hoofd zo veel mogelijk rechtop houden..
 • Zware activiteiten zoals sporten, geslachtsgemeenschap en zwaar werk moeten worden vermeden.
 • Het getransplanteerde gebied mag op geen enkele manier worden geraakt.
 • Het mag niet zoveel mogelijk op uw rug liggen.

Het is erg belangrijk om op bovenstaande punten te letten in de eerste 3 dagen na haartransplantatie omdat het pas getransplanteerde haar mogelijk niet volledig op de hoofdhuid blijft zitten. De volgende dag van de haartransplantatie moet het verband in het donorgebied worden verwijderd en moet het verband worden aangebracht, dus u moet naar de kliniek of het ziekenhuis gaan waar u een haartransplantatie heeft. Nadat uw verband is vernieuwd, wordt oedeem in het zaaigebied verwijderd met behulp van de door de specialist gegeven medicijnen.

Gedurende de eerste 3 dagen na de operatie kan er af en toe een bloeding optreden in het transplantatiegebied en in het donorgebied waar de haarzakjes worden genomen. Deze bloeding is vrij normaal na een haartransplantatie, maar u dient uw specialist te raadplegen als de bloeding toeneemt en ernstig wordt.

De eerste 15 dagen na haartransplantatie

De eerste 3 dagen na de operatie zijn erg belangrijk, maar het is niet voldoende om alleen hier aandacht aan te besteden. In de eerste 15 dagen na haartransplantatie moet de persoon het gebied waar de haartransplantatie wordt uitgevoerd, drogen en beschermen tegen mogelijke impact, omdat deze perioden het
herstelproces zijn na haartransplantatie.

Hoewel het genezingsproces na transplantatie varieert naargelang de persoon en de haarwortel, duurt het gemiddeld 6 maanden tot 1 jaar. Als u natuurlijker en gezonder haar wilt, moet u tussen de eerste 3 tot 30 dagen op het getransplanteerde gebied letten en het beschermen.

· Voeding

Na de haartransplantatie moet u op uw eetgewoonten letten, behalve op de instructies van de arts. Uw lichaam kan verzwakken als gevolg van de chirurgische ingreep die u heeft ondergaan en het kan langer duren voordat uw hoofdhuid geneest. Daarom is het veel beter voor jou en je haar om voedsel te krijgen dat tijdens het genezingsproces gunstig kan zijn voor je haar. U kunt voedingsmiddelen die rijk zijn aan B-vitamines zoals rood en wit vlees, bananen, eieren en avocado's aan uw dieet toevoegen na haartransplantatie. Naast deze voedingsmiddelen moet u voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine E en C, zoals amandel, spinazie, olijfolie, kool, kiwi en citrusvruchten, aan uw lijst toevoegen. U kunt ook voedingsmiddelen gebruiken die vitamine A bevatten, zoals wortels, zoete aardappelen en kool, om je haarzakjes sterker te maken en snel te laten groeien.

Naast vitamine A, B, C en E moet je ook voorzien in de ijzerbehoefte van je lichaam, want ijzertekort veroorzaakt haaruitval. In zo'n geval zal het niet erg goed zijn om na haartransplantatie haarverlies tegen te komen. Tijdens deze periode moet u voorzichtig zijn met het consumeren van voedingsmiddelen met een hoog ijzergehalte, zoals bonen, oesters en kalfslever.

· Zorg

Het vereist goede zorg in het genezingsproces na haartransplantatie, anders lijkt het een mogelijke mogelijkheid, hoewel de kans op infectie laag is. Om een infectie en ontsteking die kunnen optreden na haartransplantatie te voorkomen, moet u de eerste 5 dagen regelmatig de antibioticakuur gebruiken die uw specialist heeft gegeven. U kunt uw haar 3 dagen na de operatie wassen en u moet uw haar gedurende 15 dagen vanaf de eerste wasbeurt wassen met een speciale verzorgende lotion en shampoo die door de specialist wordt aanbevolen. Over het algemeen vergemakkelijken deze lotions en shampoos het genezingsproces van de hoofdhuid door de korstjes te verzachten die kunnen optreden na haartransplantatie.

Bij regelmatig gebruik van shampoo en lotion vallen de korstjes op de hoofdhuid na 15 dagen weg. Bij dit proces mag het korstgedeelte niet worden aangeraakt en moet elk contact worden vermeden. Tegelijkertijd is het noodzakelijk om het getransplanteerde gebied na haartransplantatie te beschermen tegen zonlicht.

Hoewel wat er moet gebeuren na een haartransplantatie vermoeiend lijkt, zijn het allemaal noodzakelijke stappen om dikker, gezonder en levendiger haar te hebben. Geduldig zijn tijdens het hele proces is het beste wat u uzelf en uw haar kunt aandoen.

Wanneer zal het geïmplanteerde haar groeien?

Hoe beter u voor uw hoofdhuid zorgt na haartransplantatie, hoe sneller uw genezingsproces zal verlopen. De schokverlies die u tijdens het genezingsproces kunt tegenkomen, kan u bang maken. Getransplanteerd haar kan tussen 1 en 3 maanden na haartransplantatie uitvallen. Deze plotselinge verlies wordt schokverlies genoemd. Uw verloren haar betekent niet dat de operatie mislukt is, het is een normaal proces. Direct na het schokverlies begint het haar dat in het gebied is getransplanteerd te groeien en na verloop van tijd te groeien.

De haargroei versnelt in de 4e maand na haartransplantatie en na de 6e maand begint haartransplantatie resultaten te geven. Gedurende deze periode groeit niet alle, maar de helft van het getransplanteerde haar.

Daarom is haartransplantatie en na haartransplantatie een proces dat geduld vereist. De 6e maand na de operatie is belangrijk omdat het haar dat in deze periode getransplanteerd is, blijft groeien en dikker en sterker begint te worden zoals je natuurlijke haar. Na haartransplantatie heeft het sterke getransplanteerde haar direct invloed op het resultaat dat u krijgt. Haargroei duurt tussen de 6 en 12 maanden.

De laatste periode na haartransplantatie en de resultaten zijn te zien is de 12e maand. Tegen de 12e maand zullen de getransplanteerde haren hun groei voltooien en een natuurlijk uiterlijk hebben. Sterker en groeiend haar keert terug naar zijn natuurlijke groei.

Hoewel de duur van de haargroei na haartransplantatie van persoon tot persoon verschilt, wordt het gemiddelde volledige resultaat bereikt tussen 12 en 18 maanden. Bij al deze processen moet u op het getransplanteerde haar letten. Als u extra aandacht besteedt aan wat er moet gebeuren na haartransplantatie en dit toepast, heeft u meer weelderig, gezond en duurzaam haar.

Wanneer u besluit om een haartransplantatie te ondergaan, dient u zich dienovereenkomstig voor te bereiden, nadat u alle processen en mogelijkheden van uw specialist heeft leren kennen. Er zijn kleine maar belangrijke details zoals de kleding die u tijdens de operatie draagt, het voedsel dat u eet na de haartransplantatie en het kussen dat u gaat gebruiken. Wanneer u toepast wat u moet doen, kunt u het proces pijnloos en zonder problemen doorlopen.

Mocht u na haartransplantatie een andere situatie tegenkomen dan de door uw specialist genoemde reacties, neem dan direct contact op met uw specialist. Elke reactie en situatie die tijdens dit proces kan optreden, is van groot belang en kan uw haartransplantatie beïnvloeden. Afgezien daarvan hoeft u zich in de eerste 5 dagen geen zorgen te maken in gevallen als schokverlies, korstvorming en bloeding.