Wat is een ongeschoren haartransplantatie?

Wat is een ongeschoren haartransplantatie?

Bij een ongeschoren haartransplantatie wordt eerst een deel van het haar geschoren of er wordt zelfs helemaal niets afgeschoren.

Op wie wordt een ongeschoren haartransplantatie toegepast?

Esthetisch gezien is een ongeschoren haartransplantatie een behandeling die populair is vanwege het comfort. Bij eerdere haartransplantatietechnieken was het nodig om het haar te scheren. Hierom namen veel mensen geen haartransplantatie. Dankzij verbeterde methodes en mogelijkheden, is dit probleem verholpen en heeft het veel gemak gebracht in het leven van patiënten. Zo kunnen patiënten terugkeren naar hun dagelijkse leven zonder tijd te verspillen en zonder zich druk te hoeven maken om hun uiterlijk. Hierom zijn ongeschoren haartransplantaties een populaire techniek voor patiënten.

Kan iedereen een ongeschoren haartransplantatie ondergaan?

De ongeschoren haartransplantatie is helaas niet voor elke kandidaat geschikt. Bijvoorbeeld voor mensen die een hoog aantal haarzakjes nodig hebben, zij zijn niet geschikt voor deze behandeling. Deze techniek zien we vaak bij haartransplantaties voor vrouwen. Bij mannen die een lichte haaruitval hebben kan ook gebruik worden gemaakt van de ongeschoren haartransplantatie-methode. Het kan worden toegepast op mannen met een haarlengte van 8-10 cm in de nekregio. Ook bij wenkbrauwtransplantatie is deze methode ideaal. Degene die een haartransplantatie overwegen voor het kruingebied, profiteren van deze techniek. Ook voor mensen die vanwege haaruitval hun haar dikker willen maken is deze techniek ideaal. Ook is er een grote vraag naar deze techniek bij mensen die een tweede of derde haartransplantatie ondergaan.

Ongeschoren methode en DHI-haartransplantatie (penmethode)

De ongeschoren haartransplantatie is populair geworden vanwege de voordelen ten opzichte van andere technieken. Bij de FUE-methode bijvoorbeeld, bemoeilijkt het lange haar het openen van de kanalen. Daarom moet het te transplanteren gebied geschoren worden om het kanaal te openen. Bij de DHI-haartransplantatie kan dankzij de pen het schaarse gebied getransplanteerd worden zonder het haar te scheeren. Bovendien is Turkije veel geavanceerder op het gebied van haartransplantatie.