Wat is baardtransplantatie, hoe wordt het gedaan?

Wat is baardtransplantatie, hoe wordt het gedaan?

Baard is voor sommige mannen het belangrijkste accessoire dat ze hebben. Baardverlies of schaarse baard, die door verschillende redenen kan worden veroorzaakt, kan worden verholpen met een baardtransplantatiebehandeling.

Baardtransplantatie

Baardtransplantatie is een proces dat de laatste jaren erg veeleisend is geworden. Het is een toepassing die wordt uitgevoerd door de haarzakjes te transplanteren die van de hoofdhuid zijn gehaald in de gebieden waar de baard en snor van mannen schaars zijn. De meeste mannen die een baardtransplantatie ondergaan, doen dit om hun littekens te verbergen, maar er is ook veel vraag naar degenen die een volle baard willen hebben om hun stijl te verbeteren.

Baardtransplantatie kan worden uitgevoerd in de gebieden die vallen als gevolg van genetica, trauma, brandwonden en infecties. Baardstructuur is anders dan haar. Omdat het haar over het algemeen dunner is, moeten de genomen wortels geschikt zijn. Om deze reden hebben haarzakjes die uit de keel in het baardgebied moeten worden uitgehaald meer de voorkeur. De nek is geschikt voor de haarzakjes die nodig zijn voor baardtransplantatie, maar de prioriteit is altijd de keel.
De baard vertoont een verschillende dichtheid van persoon tot persoon. Om deze reden moet het baardtransplantatieproces worden aangepast aan de persoon. Deze procedure kan binnen enkele uren worden voltooid onder lokale anesthesie.

Nadat de patiënt is gepland voor een baardtransplantatie, worden de haarzakjes verzameld uit het nekgebied gescheiden en getransplanteerd in het baardgebied. Gemiddeld kunnen 4.000 tot 7.000 haarzakjes één voor één worden getransplanteerd. Sommige chirurgen gebruiken twee haarstrengen per transplantaat om de baard er natuurlijker uit te laten zien. Voor baardtransplantatie moeten de hormonen van de patiënten een bepaald niveau bereiken. Daarom kunnen we zeggen dat het kan worden toegepast vanaf de leeftijd van 20-22 jaar.

Baardtransplantatietypen

Follicular Unit Extraction (FUE) is de meest gebruikte techniek bij baardtransplantatie. De chirurg haalt de haarzakjes een voor een uit het donorgebied en transplanteert ze naar de gebieden waar een opening in de baard zit.

Het proces duurt ongeveer 2-5 uur en laat alleen kleine cirkelvormige littekens achter op de plek waar de haarzakjes worden genomen. Sommige klinieken doen dit handmatig, andere gebruiken mechanische hulpmiddelen. Dit type transplantatie vertoont een sneller genezingsproces dan andere opties, en de meeste mensen die het ondergaan, melden weinig of geen ongemak.

Hoe wordt een baardtransplantatie uitgevoerd?

Net als bij haartransplantatie wordt vóór de baardtransplantatie lokale anesthesie toegepast. Op deze manier is de operatie comfortabel voor de patiënt. De arts maakt kleine incisies in het baardgebied om de richting en groei van de baard te bepalen. De haarzakjes die uit het donorgebied worden gehaald, worden vervolgens in deze incisies geplaatst. Dankzij deze esthetische procedure kan baardtransplantatie worden uitgevoerd bij mensen die geen baard hebben of een dunne baard hebben.

Als er alleen regionale verliezen zijn, wordt de dichtheid van de baard eromheen geëvalueerd en wordt een plan gemaakt. Door de limiet en frequentie aan te passen aan de wensen van elke patiënt, kunnen ongeveer 1000-3000 haarzakjes getransplanteerd worden. In een volledig ontbrekende baard, 100 wortels, 400 wortels in de kin en snor, kunnen in totaal 1000 haarzakjes een verschil maken.

Hoe worden de kanalen geopend bij baardtransplantatie?

Bij baardtransplantatie moeten microkanaaltjes worden gecreëerd om haarzakjes te transplanteren. Bij de vorming van microkanalen wordt de juiste hoek geboden door een naald te gebruiken in plaats van een mes en vindt een eenvoudiger proces plaats. Om deze reden is het geschikter om te prikken met naalden met een fijne punt van 0,6-0,7 mm dikte. Op deze manier kunnen haarzakjes worden geplant in een hoek van 35-40 graden geschikt voor baard.

Waar komt getransplanteerd haar vandaan?

De wortels die nodig zijn voor baardtransplantatie worden uit de achterkant van het hoofd of de nek of keel gehaald, vooral waar het haar dik is. Dit is hoe harmonie met baardkleur, consistentie en textuur wordt bereikt.

Hoe lang duurt het proces?

Een volledige baardtransplantatie kan ongeveer acht uur duren en de weg naar herstel en groei van de baard kan enkele weken duren.

Wat gebeurt er na de baardtransplantatie?

Uw getransplanteerde haar begint 15-30 dagen na de operatie uit te vallen. Dit is echter een goede reactie die aantoont dat geplante baardwortels zich klaarmaken voor de groeibeweging.

Na ongeveer 90 dagen zal uw baard zijn groei hebben voltooid en zullen de meeste haarzakjes op hun plaats zitten. Ongeveer vier maanden na de operatie begint uw baard te sluiten; binnen ongeveer negen maanden heb je een volle baard.

Zijn er risico's of bijwerkingen van haartransplantatie?

In sommige gevallen kunnen de haarzakjes geïnfecteerd en ontstoken raken. Zoals bij de meeste operaties, bestaat er een risico op infectie en bloeding, maar deze zijn zeldzaam bij haartransplantaties. Hoewel de wortels dat gebied in de loop van de tijd bedekken, is er kans op littekens in het brongebied. Resultaten variëren van persoon tot persoon en zijn afhankelijk van de deskundigheid van de arts.

Op te letten bij baardtransplantatie

Haarzakjes moeten worden getransplanteerd voordat ze eruit vallen. Baardtransplantatie is een proces dat kennis en speciale ervaring vereist. Daarom moeten degenen die een baardtransplantatie willen ondergaan, ondersteuning krijgen van een specialist.De haarzakjes die bij baardtransplantatie worden gebruikt, moeten enkelvoudig zijn. Met andere woorden, de haarzakjes die uit de nek of keel moeten worden gehaald, moeten worden gescheiden en vervolgens worden geplant. Dit komt doordat de natuurlijke haarzakjes in het baardgebied altijd uniek zijn. Dubbele, drievoudige haarzakjes zien er erg ruw uit op de baard.

De kleurverdeling van de haarzakjes die bij baardtransplantatie worden ingenomen in het te transplanteren gebied is een belangrijke kwestie. Het planten van zwarte haarzakjes bij een persoon met een grijze baard of het niet goed verdelen van zwarte en grijze haarzakjes veroorzaakt een ongewenst resultaat. Om deze reden is het erg belangrijk dat de arts zich op dit gebied specialiseert en zijn ervaring toepast.

Omdat de haarzakjes levend weefsel zijn, moeten ze zonder te wachten naar het ontvangende gebied worden getransplanteerd. Als ze blijven staan, verliezen ze hun functie omdat ze zuurstofvrij worden. Dit is vooral belangrijk voor mensen met beperkte haarzakjes in het donorgebied.

Deskundigen raden de patiënt aan het baardgebied niet onmiddellijk na de baardtransplantatie aan te raken of te wassen. Bovendien moeten cosmetische producten zoals parfum en eau de cologne worden vermeden. Dit gebied moet 10 dagen droog en schoon worden gehouden.

Kleine korstjes die op de huid worden gevormd, vallen spontaan af tijdens de genezingsfase. Patiënten moeten ook gedurende 1-2 dagen op hun slaaphouding letten. De positie moet zo worden aangepast dat het baardgebied gewichtloos ligt.

Tijdens de herstelperiode mogen mensen hun baard niet knippen. Tijdens deze periode moet de persoon die een baardtransplantatie heeft ondergaan, de aanbevelingen van de arts in overweging nemen. Als de aanbevelingen van de arts worden opgevolgd, zal een vlot herstel optreden.

Overwegen vóór baardtransplantatie

Het kan nodig zijn om 10 dagen voor de transplantatie geen medicatie met aspirine in te nemen.
Ook mag u drie dagen voor de ingreep geen ontstekingsremmende medicijnen gebruiken of alcohol gebruiken.

Het innemen van een vitamine C-tablet één keer per dag gedurende een volledige week voorafgaand aan de baardtransplantatie zal een nuttige aanvulling zijn op het genezingsproces.
U mag op de ochtend van de transplantatie geen cafeïne gebruiken, omdat dit het bloeden en de gevoeligheid voor medicijnen kan verhogen.

Mogelijke bijwerkingen na baardtransplantatie

Sommige bijwerkingen kunnen worden gezien na een baardtransplantatie, maar deze zijn over het algemeen niet ernstig. Enkele van de bijwerkingen die kunnen worden gezien na de operatie zijn:

  • Milde kneuzingen
  • Zwelling
  • Gevoeligheid op plaatsen van donor en ontvanger
  • Ingegroeide haar
  • Roodheid

Er zullen zich kleine korstjes vormen rond het pas getransplanteerde haar. Als de korst langer dan een week aanhoudt, wilt u misschien uw arts raadplegen. Veel artsen raden aan om uw gezicht niet te wassen voordat de korstjes eraf zijn gevallen.
Uw arts kan u antibiotica geven om infectie in het donorgebied te voorkomen.
Zichtbare symptomen van de procedure verdwijnen meestal binnen een week en u kunt meestal na 1 week tot 10 dagen weer beginnen met scheren.

Baardtransplantatie prijzen

De prijzen variëren afhankelijk van het aantal te transplanteren haarzakjes en het transplantatieproces. De deskundigheid en het intensiteitsniveau van de arts die de aanvraag zal uitvoeren, zijn enkele van de factoren die de prijs beïnvloeden.

Wordt u geconfronteerd met baardverlies of wenst u het baardmodel van uw dromen, dan kunt u in onze kliniek een baardtransplantatie ondergaan. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.