WENKBRAUWTRANSPLANTATIE

WENKBRAUWTRANSPLANTATIE

Haarverlies bij de wenkbrauwen en wimpers kan ontstaan als gevolg van genetische of externe factoren. Deze situaties hebben een negatieve invloed op mensen. Om deze redenen biedt wenkbrauwtransplantatie een permanente oplossing, om zo een esthetisch uiterlijk te behalen.

Wenkbrauwtransplantatie wordt gedaan door middel van de fue-methode, net zoals bij haartransplantatie. De haarzakjes die uit verschillende lichaamsdelen van de patiënt gehaald kunnen worden, worden verplaatst naar het wenkbrauw gebied en daarmee is het proces uitgevoerd.

Het is haast niet mogelijk om vanaf de buitenkant te zien dat er wenkbrauwtransplantatie is uitgevoerd. Ongeveer 1 maand na de behandeling zal een natuurlijke uitstraling van de wenkbrauw bereikt worden. 

HOE WORDT WENKBRAUWTRANSPLANTATIE GEDAAN?

Lokale anesthesie wordt toegepast op de patiënt vóór de wenkbrauwtransplantatie. Voordat de operatie begint wordt er bepaald waar de te planten haarwortels vandaan komen. De gezondste haarwortels bevinden zich aan de achterkant van de hoofdhuid. Afgezien hiervan kunnen er ook haarwortels gebruikt worden van onder de arm of de oksel.

De haarzakjes zullen geselecteerd worden op een manier zodat ze bij het uiterlijk van de patiënt passen. Hierdoor zullen de haarzakjes die voor veel moeilijkheden kunnen zorgen gescheiden worden.

Er zijn gemiddeld 500 transplantaten nodig om een natuurlijke en gezonde wenkbrauw te creëren. Afhankelijk van het door de patiënt gewenste wenkbrauw uiterlijk, zal het aantal transplantaten variëren in de lengte en dikte van de haarwortels. De haarwortels zullen correct geplaatst worden naar de natuurlijke richting en houding van de wenkbrauw. Haarwortels moeten strakker geplaatst worden bij wenkbrauwtransplantatie. 

VOOR EN NA WENKBRAUWTRANSPLANTATIE

Een ziekenhuisopname is niet vereist na een wenkbrauwtransplantatie. Het moet wel regelmatig gecontroleerd worden. Sommige haren kunnen na de behandeling afgestoten worden, maar het zal zich gaan ontwikkelen met nieuwe haren die later naar buiten zullen komen. Na deze behandeling zal de verzorging ook door gaan. 

WAT VEROORZAAKT WENKBRAUW UITVAL

  • Voedingstoffen tekort: haarwortels kunnen zwak worden en uitvallen door ondervoeding.
  • Chemotherapie: chemotherapie-medicijnen zorgen ervoor dat haarzakjes uitvallen.
  • Hypothyroïdie: door het niet goed functioneren van de schildklier kunnen de haarwortels zwak worden en afbreken.
  • Ouder worden: hormonen die veranderen naarmate de leeftijd vordert kunnen haaruitval veroorzaken.

ZIJN ER BIJWERKINGEN VAN WENKBRAUWTRANSPLANTATIE?

Bijwerkingen zijn erg zeldzaam bij wenkbrauwtransplantatie. In uitzonderlijke gevallen kan er een bloeding of infectie ontstaan. Bij operaties die niet door experts zijn uitgevoerd kunnen problemen optreden, zoals wenkbrauwen die in verschillende richtingen groeien. Hoewel het resultaat al 1 maand na de wenkbrauwtransplantatie zichtbaar is, is het van groot belang dat de operatie wordt uitgevoerd door specialisten, om zo tot een uitstekend resultaat van de operatie te komen.