SEDATIE HAARTRANSPLANTIE

SEDATIE HAARTRANSPLANTIE

Veel patiënten zien af van een behandeling, omdat ze denken dat haartransplantatie pijn doet. Echter, de huidige behandelmethodes zijn pijnloos. Comfortabele haartransplantatie is nu mogelijk met een verdoofde behandeling.

Sedatie (verdoving) is een soort van anesthesie. De combinatie van intraveneuze (via de aders) pijnstillers en kalmerende medicatie kunnen voor slaperigheid zorgen na de operatie. Tijdens de behandeling zelf is de patiënt bij bewustzijn en kan hij spreken. 

WIE KAN SEDATIE HAARTRANSPLANTATIE ONDERGAAN?

Een gesedeerde haartransplantatie kan worden uitgevoerd bij alle patiënten die zich zorgen maken over pijnlijke operaties en zij die een comfortabele haartransplantatie willen ervaren. Het is een methode die vaak de voorkeur heeft bij mensen met een lage pijngrens of een fobie. 

ZIJN ER RISICO'S VERBONDEN AAN EEN SEDATIE HAARTRANSPLANTATIE?

Er zijn geen risico’s bij sedatie haartransplantatie. Door het effect van sedatie (verdoving), is er waargenomen dat complicaties zoals opwinding en pijn verminderd worden. Nadat de sedatie haartransplantatie heeft plaatsgevonden kunnen hoofdpijn en slaperigheid ontstaan. Dit effect door de medicijnen is normaal. Het kan geen kwaad om deze medicijnen te gebruiken met het advies van de dokter. 

HOE WORDT HAARTRANSPLANTATIE ONDER SEDATIE GEDAAN?

Het proces van sedatie haartransplantie wordt hieronder vermeld.

  1. Het haartransplantatie gebied wordt bepaald.
  2. Er worden nuchter bloedonderzoek uitgevoerd.
  3. Het haar wordt afgeschoren.
  4. In plaats van lokale anesthesie op het gebied waar de haartransplantatie zal worden uitgevoerd, wordt anesthesie toegepast door intraveneuze sedatie.
  5. Sedatie zal zorgen voor slaperigheid. Je bent bij bewustzijn maar de pijn kan niet gevoeld worden.
  6. Na 10 minuten is de gesedeerde patiënt klaar met het moeilijkste gedeelte van de procedure en dan wordt hij/zij gewekt.
  7. Daarom voelen of herinneren patiënten zich geen pijn. 

WAT MOET ER IN OVERWEGING WORDEN GEBRACHT NA DE SEDATIE HAARTRANSPLANTATIE?

Er is geen situatie die speciale aandacht vereist voor haartransplantatie met sedatie. Het is niet mogelijk om een voertuig te besturen aangezien sedatie wordt toegepast. Afgezien hiervan zijn de punten waar je rekening mee moet houden bij een normale haartransplantatie hetzelfde als bij een sedatie haartransplantatie. Deze problemen worden tot in detail uitgelegd aan onze patiënten en het is erg belangrijk dat ze zich eraan houden.