DHI ongeschoren haartransplantatie

DHI ongeschoren haartransplantatie

DHI-haartransplantatie staat voor Direct Hair Implantation. Omdat het direct getransplanteerd wordt, wordt het ook wel DHI-ongeschoren haartransplantatie genoemd. Het is ook mogelijk om de DHI- ongeschoren haartransplantatie als met de pentechniek te krijgen.

Er zijn precieze verschillen die deze methode van andere haartransplantatiemethoden onderscheiden. Bij andere methoden worden uit het donorgebied, vaak vanuit het nekgebied, waar de haarzakjes zich bevinden, de transplantaten afzonderlijk verzameld. Vervolgens worden in het gebied van de haaruitval de kanalen geopend en worden de transplantaten in deze wortels geplaatst. Bij de DHI- ongeschoren haartransplantatie worden daarentegen gebruik gemaakt van speciale pennen, die ook wel geavanceerde implanteerders worden genoemd.

De haarzakjes worden met behulp van deze pen verzamelt in 1-2 minuten en worden, zonder vertraging, in de kale gebieden geplaatst. Dit proces voorkomt beschadiging van de haarzakjes. De implantor, die is ontworpen voor DHI-haartransplantaties, vergemakkelijkt de implantatie afhankelijk van de richt en hoek van de haarzakjes.

Verschillen tussen de DHI- ongeschoren haartransplantatie en de FUE-Methode

Bij de FUE-Methode wordt het haartransplantatieproces in 3 stappen uitgevoerd. Als eerste worden de transplantaten uit het nekgebied verzameld, deze zijn sterk en vol. In de tweede fase wordt worden de kanalen geopend van het te transplanteren gebied.

Als laatste worden de transplantaten, die in een speciale oplossing worden bewaard, individueel in de geopende kanalen geïimplanteert en dan is het transplantatieproces voltooid. Met de DHI-ongeschoren haartransplantatie wordt deze volgorde gewijzigd en wordt de transporttijd van de transplantaten verkort. De transplantaten worden uit het nekgebied verzameld met speciale pennen en zonder vertraging getransplanteerd.

Bij de FUE-methode moeten de transplantaten worden bewaard in speciale oplossingen die rijk zijn aan plasma zoals lactaat, met een normaal zoutgehalte en bloedplaatjes zodat ze niet worden beschadigd.

Ze hoeven niet in een opslagoplossing te worden bewaard. In het geval van een DHI-haartransplantatie worden de wortels zonder schade verwijderd en getransplanteerd met behulp van een implantator zonder dat er tijdens een dergelijk proces schade wordt opgelopen.

Bij de FUE-methode moet men 1-3 uur wachten in verband met de extractie van de transplantaten. De tijd die verstrijkt tijdens het openen van het kanaal, varieert tussen 15-30 minuten. De haartransplantatie daarentegen duurt ongeveer 1-2 uur. De tijd voor het houden van de transplantaten verandert ook tussen 1-2 uur. Bij de DHI-haartransplantatie vindt het proces in dezelfde tijd plaats.

De extractie- en transplantatieprocessen worden in dezelfde tijd voltooid. De tijd voor het buiten houden van de transplantaten verandert dus van 1 tot 10 minuten. Zelfs als er in dit proces minder transplantaten kunnen worden getransplanteerd, geeft het, in tegenstelling tot de FUE-methode, een beter resultaat van de transplantatie. Daarnaast is het mogelijk om het sociale leven ononderbroken voort te zetten doordat het haar niet hoeft te worden geschoren.